top of page

Den Portugisiske Camino

Forfatters billede: VEGGIEbyAnjaRathjeVEGGIEbyAnjaRathje

September 2023

Tilbage i 2018 var min mor og jeg på vores første fælles vandreferie. Dengang og de efterfølgende år gik vi forskellige ture i noget af Danmarks smukke natur. Vi har bl.a. gået Bornholm rundt ad kyststierne, i den rå og varierende natur ved Vesterhavet fra Agger Tange til Hanstholm og senest på Marskstien i Sønderjylland.


Hvert år har vi set frem til at tage på nye vandreture sammen, med tid til dybe og lange snakke om store og små ting. Tosomheden på vandrestierne mor og datter imellem var livgivende og energifyldte, og det er en skøn årlig tradition, som vi har fastholdt lige siden.


Min mor havde i flere år drømt om pilgrimsvandring på Caminoen til Katedralen i den spanske by Santiago de Compostela. Sidste år blev hendes drøm til virkelighed – her vandrede min mor, storesøster og jeg ad Den Portugisiske Camino til Santiago de Compostela og herfra videre til Finisterre – også kaldet Verdens Ende. Det blev til tre uforglemmelige uger, hvor vi sammen fandt tid til hygge og gode grin – men også tid til eftertanke og nærvær.


Den Portugisiske Camino førte os gennem smukke naturlandskaber og forbi historiske seværdigheder til den majestætiske Katedral i Santiago de Compostela. Nedenfor deles vores vandreferie gennem billeder og korte dagsbeskrivelser.



I dag lørdag den 10. september 2023 ankom jeg til Porto med min mor og storesøster - sammen skal vi ud på nye eventyr.


De næste tre uger vandrer vi på Den Portugiske Camino fra Porto til Santiago de Compostela og herfra videre til Finisterre - også kaldet Verdens Ende.


Med hjælp fra rejsebureauet Bering Travel har vi planlagt en luksustur - vi går fra hotel til hotel og får vores bagage transporteret.



1. dag: Matosinhos til Póvoa de Varzim - 28,45 km.

I dag blev vi, efter morgenmaden, kørt til Matosinhos, for at undgå den knap så interessante udkant af Porto.


Dagens tur gik langs Atlanterhavets kystlinie - omgivet af smukke sandstrande det meste af dagen.


Efter en kilometers gang passerede vi det 46 meter høje fyrtårn Farol da Boa Nova, som er Portugals andet højeste.


Vi gik primært på gangbro, hvilket vil fortsætte de næste par dage. Gangbroen er lavet for at skåne det fredede strandlandskab, hvor der er rig dyre- og planteliv.


Vi fortsatte forbi Praia de Memória, som er kendetegnet ved sin obelisk. Et monument som er bygget til ære for Kong Pedro VI og de 7.500 mænd der gik i land her i 1832. Denne landgang blev enden på det absolutte regime, der havde domineret Portugal indtil da.


Turen fortsatte videre på gangbroen - forbi historiske kirker og små fiskerlandsbyer med farverige fiskerhuse.


Efter 9 timers vandring ankom vi til hotellet Axis Vermar. Her slappes der af, så vi er klar til en ny dag i morgen.


Livet er herligt!



2. dag: Póvoa de Varzim til Esposende - 20,55 km.

Efter morgenmaden startede dagens vandretur klokken 8.00. Vi gik langs den smukke havn i Póvoa de Varzim. På stranden så vi tang blive samlet i store bunker - dette anvendes som gødning i gartnerierne længere inde i landet.


Dagens etape var en flad rute med lange stræk på den efterhånden velkendte gangbro. Her passerede vi bl.a. en gammel vindmølle.


På vores vej til Esposende krydsede vi naturkystparken Parque Natural do Litoral Norte.


Vi fortsatte ind i baglandet og gangbroen blev afløst af brostensveje.


Omgivelserne ændrede sig igen, og vi fortsatte på skovstier gennem pinje- og eukaluptusskove til byen Fão.


Afslutningsvis krydsede vi Cádavo-floden over jernbroen Luis Felipe. Broen, som er fra 1892, har sine rødder fra Eiffeltårnet.


Herfra gik turen ad den gamle landevej til Esposende. Vi gjorde et kort stop i en souvenirbutik, hvor vi fik stemplet vores pilgrimspas.


Vi ankom til vores hotel Suave Mar i eftermiddags, og kunne nyde et par afslappende timer ved hotellets swimmingpool.


Efter en hyggelig aften på en af byens restauranter og efterfølgende gåtur langs Strandpromenaden slappes der af på hotelværelset.


Livet er herligt!



3. dag: Esposende til Viana do Castelo - 26,60 km.

Klokken 8.20 i morges var vi klar til endnu en dag med vandrestøvlerne på.


Dagen bød på vandring i varierende terræn og en god afveksling til de forrige dage.


Vi gik gennem hyggelige landsbyer med brostensbelagte gader og videre ad snoede skovstier. Her skulle vi passe på, ikke at snuble i de mange trærødder og sten.


I skoven krydsede vi Nieva-floden over stenbroen Sebastião. Herfra fortsatte vi til kirken São Tiago de Castelo do Nieva, hvor vi fik stemplet vores Pilgrimspas.


Turen fortsatte gennem løvskov til kirken São Romão do Neiva. Overfor kirken førte en lang trappe, på 190 trin, os op til et kapel. Det hele mindede om Jesus vej til Golgata med bedestationer undervejs.


I byen Chafé tog vi et kort hvil på en café og benyttede muligheden for at købe en kold cola.


Vi fortsatte videre til Darque, hvorfra vi havde udsigt til Limia floden og byen Viana do Castelo.


Den 850 meter lange Eiffel Bro, fra 1878, førte os over Limia floden. Herfra fandt vi hurtig frem til vores overnatningssted - Hotel Laranjeira i Viana do Castelo.


Efter et kort hvil og et forfriskende bad gik vi ud for at spise aftensmad. Det er svært at finde vegansk mad i Portugal. Heldigvis har jeg lidt mad med hjemmefra, som div. salater kan suppleres med.


Nu slappes der af på hotelværelset og morgendagens etape studeres.


Livet er herligt!



4. dag: Viana do Castelo til Vila Praia de Âncora - 24,45 km.

Vi stod tidligt op, da vi havde en lang dagsetape i vente. Efter morgenmaden var vi klar til at gå klokken 8.00.


Vi startede ud med en afstikker fra dagens planlagte rute, og besøgte byens vartegn Basílica de Santa Luzia.


Byggearbejdet på denne basilika, som varede i perioden 1904-1943, er dedikeret til Santa Luzia og Jesus Hellige Hjerte.


Med en kabelbane, kan man på bare 7 minutter nå toppen. Vi valgte dog, at starte dagen med en omgang trappetræning og gik de 660 trin til toppen. Udsigten herfra var storslået og alle anstrengelserne værd.


Legenden siger, at da romerne nåede Viana i det første århundrede f.Kr., var de så imponerede af byens skønhed, at de troede de havde nået paradis.


Efter en pause gik vi retur til Viana do Castello, hvor vi kunne begynde dagens oprindelige etape.


Vi gik lange stræk ad brostensbelagte veje - gennem hyggelige landsbyer og forbi flere små kirker.


I byen Areosa var der udsigt til havet og det 22 meter høje fyrtårn Montedor fra 1910.


Turen fortsatte ad skovveje og forbi små vandløb, hvor kun vandets rislen kunne høres.


Sidst på eftermiddagen kom vi til Vila Praia de Ãncora, hvor vi passerede den smukke kirke Nossa Senhora da Bonanza, som blev bygget i 1890.

Efter et kort hvil på vores hotel Meira, gik vi ned til vandet for at finde et sted at spise aftensmad.


Nu slappes der af på hotellet - i morgen venter en kort og let etape.


Livet er herligt!



5. dag: Vila Praia de Âncora til A Guarda - 16,05 km.

Efter en fin morgenbuffet på hotellet startede dagens vandretur, på endnu en dag, i dejligt solskinsvejr.


Etapen var en let rute langs kysten til Caminha, der ligger ved Minho flodens munding i Atlanterhavet.


I Caminhas bymidte passerede vi en gammel fæstning, der er dateret til 1200-tallet. Hovedbygningsværket er dog kirken Matriz de Santa Maria, som vi besøgte for at få stemplet vores pilgrimspas. Kirken blev bygget i perioden 1480-1556 i gotisk og plateresk stil.


Fra Caminha tog vi en Taxibåd over Minho floden til Galicien - dejligt med lidt vind i håret.


Efter en kort pause og en kold forfriskning fortsatte dagens tur langs flodmundingen. Her nød vi de flotte udsigter til Atlanterhavet undervejs.


Vi ankom til vores hotel Vila da Guarda i eftermiddags og havde tid til at nyde et par afslappende timer i byens gader inden aftensmaden.


Livet er herligt!



6. dag: A Guarda til Oia - 19,65 km.

Vi startede dagen tidligt - helt præcis klokken 7.00. Vi havde planlagt at besøge A Guardas berømte bakketop Castro, hvor den arkæologiske perle Santa Tegra Castro er beliggende med udsigt over havet.


Turen til Castro foregik i mørke og med en lommelygte i hånden.


Efter 2,5 kilometer kom vi til toppen. Det var en magisk oplevelse, at se de antikke bosættelse ruiner i det tidlige morgenlys med skyerne dansende omkring ruinerne.


Efter morgenmad på hotellet vandrede vi videre ad kyststien mod havnebyen Oia. Et langt stræk foregik på landevej - og dermed ad en meget kedelig transportvej.


Inden vi nåede Oia gjorde vi et stop ved det lille kapel Ermita de San Sebastián, som blev renoveret i 1993. Her tændte vi lys og fik stemplet vores pilgrimspas.

Vi ankom til Oia og vores hyggelige hotel Casa Puertas i eftermiddags klokken 14.00.


Efter en let frokost og et hvil besøgte vi byens kloster Monasterio de Santa Maria de Oia, som blev grundlagt af benediktinerne i det 12. århundrede.

Der er ikke meget af det oprindelig romanske kloster tilbage. Det ligger gemt bag facaden, som er bygget i barokstil, fra det 18. århundrede.


Nu sidder vi på restaurant Casa Henriqueta og nyder en lækker middag. Denne gang skal jeg ikke nøjes med salatblade og tomater. Jeg har fået en lækker og fyldig salat med quinoa og linser - en hel eksplosion af smagsoplevelser.


Livet er herligt!



7. dag: Oia til Baiona - 23,75 km.

Vi stod op til en overskyet dag og klædte os på efter forholdene. I rygsækken pakkede vi regntøjet - hvilket vi også fik brug for ganske kort på dagens tur.


Morgenmaden serveres først klokken 8.00 på hotellerne her i Spanien, og vi kommer derfor lidt senere fra start. Men det er OK - vi skal jo ikke nå noget.


Dagens etape gik ad kystruten, gennem vinområdet Rías Baixas, til den elegante badeby Baiona.


Den første strækning gik langs kysten og efter et par timer, tog vi en kort pause i caféen ved Camping O Muiño.


Efterfølgende fortsatte turen videre forbi fyrtårnet Silleiro, som blev bygget i 1924.

Vi sagde farvel til kysten for at fortsætte dagens etape i baglandet. Her havde vi et fantastisk udsyn til havet og Cies-øerne.


I Baiona gjorde vi et stop, for at se den imponerende fæstning Monterreal, som er bygget mellem det 11. og 17. århundrede.

På den ca. to kilometer lange gåtur langs forsvarsmurene, havde vi en flot udsigt over havet og byen.


Vi fortsatte det sidste stykke af dagens etape, forbi havneområdet, til vores hotel Bahia Bayona.


Nu sidder vi og slapper af på hotellet, inden en forhåbentligt lækker aftensmad venter os et sted i byen klokken 20.00.


Livet er herligt!



8. dag: Baiona til Vigo - 28,50 km.

Vi stod vi op til en regnfuld dag og en etape med flere højdemeter.


Klokken 8.45 forlod vi hotellet, for at fortsætte videre til byen Vigo.

I dag forlod vi den kystnære strækning, for at fortsætte i baglandet. Vi gik ad små og snoede veje gennem stille landsbyer.


I byen Ramallosa, krydsede vi Miñor-floden, via den romanske bro fra 1200-tallet. Stenbroen som også kaldes for San Pedro Telmo-broen blev renoveret i 1926.


Dagens tur bød igen på flotte udsigter over Atlanterhavet og Vigo-bugten med de flotte Cies-øer.


Godt halvvejs på dagens etape passerede vi kirken San Andrés de Comesaña, hvorfra der hver påske er højtidelige processioner.


Dagens tur sluttede gennem Parque de Castrelos, langs Lageres-floden, for derefter at fortsætte gennem byens gader til vores destination Hotel Tres Luces.


Her til aften har vi slappet af på hotellet, så vi er klar til endnu en vandredag i morgen. Forhåbentlig en dag med mindre regn.


Livet er herligt!



9. dag: Vigo til Arcade - 24,65 km.

Vi stod vi op til endnu en regnfuld dag.


Vi havde mulighed for at spise tidlig morgenmad på hotellet og gik derfra klokken 7.45.


Dagens etape startede gennem Vigos pulserende gader, for derefter at forsætte på Camiño da Auga (vandvejen). Den grønne linje på vejen markerer en tidligere åben vandvej, som i dag er lagt i rør.


Pilgrimsvejen fortsatte skiftevis på asfalt- og skovvej langs skovbrynet, forbi et lille idyllisk vandfald.


På lange strækninger af pilgrimsvejen var der flotte udsigter til Vigo-bugten.


Efter ca. 15 km ankom vi til den charmerende by Redondela ved middagstid.


Her passerede vi kirken af Santiago Redondela, som er dateret tilbage til det 12. århundrede og efterfølgende genopbygget i det 16. århundrede.


Vi tog en længere frokostpause i Redondela på caféen Vila Bella. Endelig et sted med et par veganske retter på menukortet. Jeg fik en udmærket grøntsagsrisotto.


Efter frokost og skift til tørre strømper, fortsatte dagens tur videre til Arcade i fin solskinsvejr - nu på Den Centrale Pilgrimsrute.


Klokken 16.00 var vi fremme ved dagens destination Hotel Isape, som ligger overfor den smukke kirke Santiago de Arcade.


Nu slappes der af på hotelværelset. I morgen venter en kort etape - forhåbentligt i bedre vejr.


Livet er herligt!



10. dag: Arcade til Pontevedra - 18,90 km.

I dag har været en relativ kort dag i fin solskinsvejr.


Efter et simpelt morgenmåltid på hotellet forlod vi Arcade klokken 8.45.


Efter kort tid passerede vi den flotte stenbro Ponte Sampaio fra 1795, som er bygget på fundamenter af en tidligere bro. Broen er skillelinjen mellem floden Verdugo og fjorden, hvor det ferske vand løber sammen med det salte.


Dagens etape gik gennem afvekslende og skyggefulde skove. Undervejs passerede vi flere små boder, med mulighed for køb af kolde forfriskninger og snacks.


Vi fortsatte videre ad en alternativ rute - væk fra alfavej. Her fulgte vi floden Dos Gatos, som mere er en å, til lyden af rislende vand og fuglesang. Dos Gatos bliver, til sidst på den alternative rute, til floden Tomeza.


Vi ankom til Pontevedra ved middagstid, hvor vi nød en let frokost. Herefter gik vi på opdagelse i den gamle bydel, hvor vi passerede dens mange romanske kirker og maleriske granittorve.


Dagens rute sluttede over Burgo-broen og floden Léres. Den middelalderlige bro er bygget på fundamenter af en ældre romersk bro i 1100-tallet.

Vores hotel Villa Covelo ligger ca. 10 kilometer uden for byen, og vi blev derfor hentet i bil og kørt hertil klokken 16.00.


Efterfølgende har vi slappet af ved hotellets pool og på værelset. Vi er spændte på at fortsætte ad den spirituelle vej de kommende dage.


Livet er herligt!



11. dag: Pontevedra til Armenteira - 24,60 km.

I dag stod vi op til en regnfuld morgen - men heldigvis klarede det op hen på formiddagen.


Efter morgenmaden blev vi kørt tilbage til Burgo-broen, hvor gårdagens etape sluttede.


Vi gik gennem Pontevedras gader og ud af byen, for herefter at fortsætte ad den spirituelle vej.


Vi fortsatte dagens tur gennem varieret skov af pinje-, eukalyptus- og egetræsskov.


Herefter passerede vi landsbyen Campañó og en fin lille kirke.


Vi fortsatte videre til klosteret San Xoán i Poio, som menes at være grundlagt i 600-tallet. Her fik vi stemplet vores pilgrimspas inden dagens tur fortsatte.


Vi fulgte ruten ned til fjorden og stranden, for derefter at fortsætte til den smukke kystby Combarro. Vi gik en tur i byens gader, og blev fristet af lækre chokolader.


Vi nød en let frokost i Combarro inden dagens syv kilometer lange opstigning ledte os gennem gader med karakteristiske huse i klassisk galicisk stil.


Opstigningen fortsatte videre på landevej til det flotte udsigtspunkt Miradoro Loureiro.


Herefter blev vi ledt ind i skoven, hvor turen toppede ved godt 440 m.o.h.


Nu gik turen nedad til Armenteira, hvor vi besøgte Santa Maria-klosteret.

Klosteret blev grundlagt i 1100-tallet, som et benediktekloster, men overgik til cistercienserne i 1500-tallet.


Vi fortsatte videre, kun få hundrede meter, til vores hotel Pousada de Armenteira.


Her tog vi et hurtigt bad, for derefter at vende tilbage til klosteret, hvor vi deltog i vesper og messe. Pilgrimme blev i denne forbindelse velsignet.


Vi sluttede aftenen af med et let aftensmåltid på en nærliggende lille café.


Herefter gik vi tilbage til hotellet, hvor der slappes af, så vi er klar til endnu en dag på Caminoen i morgen.


Livet er herligt!



12. dag: Armenteira til Vilanova de Arousa - 26,20 km.

Vi stod op til en overskyet dag - men heldigvis kun ganske lidt regn.


Efter morgenmaden, klokken 8.20, drog vi ud på turens hidtil smukkeste strækning.


Dagens etape blev tilbagelagt via den idylliske sti A Ruta da Pedra e da Auga, som går gennem en skyggefuld skov langs vandløbet Reo da Armenteira.

Flere steder langs vandløbet så vi gamle vandmøller, små vandfald og broer.

På stien lå der mange sten, som i nattens regnvejr var blevet en smule glatte. Vi skulle derfor være særligt opmærksom på ikke at falde.


Turen fortsatte langs Umia floden på en fin og let fremkommelig natursti.


Området var frodigt og vi passerede et utal af vinmarker undervejs. Vi så endvidere en vinbodega hist og her, hvor man kunne komme indenfor og nyde et glas forfriskende hvidvin.


Vi forsatte et godt stykke tid på asfaltvej, og kom gennem byen Monte San Roque. Her passerede vi en lille kirke, som desværre var lukket.


Sidst på eftermiddagen nåede vi frem til strandene ved Arousa fjorden og byen Vilanova de Arousa. Her overnatter vi på hotellet Bradomin.


Vi har spist aftensmad på en af byens restauranter. Igen fik jeg en salat, da udvalget af vegansk mad er meget sparsomt her i Spanien. Heldigvis er det nemt at tilsætte lidt ekstra, og jeg havde medbragt en avokado og grønne linser.


Livet er herligt!



13. dag: Vilanova de Arousa til Rua de Francos - 19,35 km.

Vi stod op til en køligere dag - nærmest følelsen af begyndende efterår.


Vækkeuret ringede klokken 5.45, og efter et hurtigt bad og morgenmad forlod vi hotellet klokken 7.30.


Vi havde booket pladser på Translatio, en bådtur fra Vilanova de Arousa til Pontecesures, klokken 8.00. Bådturen gik op ad Ulla-floden og ærer den rejse, som de jordiske rester af den hellige Jakobs tog, op til Pontecesures.


Det var en kold sejltur med meget tåge, og derfor svært at se de 12 kors langs flodbredden, der alle markerer vejen til Santiago de Compostela.

Vi så dog de tre kors, som symboliserer Jakob i midten og hans to disciple, Anastasio og Teodoro på hver side.


Vikinger hærgede og plyndrede i mange år langs Ulla-floden.

Hvert år i august mindes man de mange kampe og slag med en autentisk vikingefest. Til denne fest har man fået lavet to vikingeskibe.


Efter bådturen fortsatte dagens etape til fods. Vi gik over broen i Pontecesures og videre langs Sar-floden til byen Padrón, hvis sogn er berømt for sine padrón-peberfrugter. Her besøgte vi Santiagokirken og gik en tur i byens gader.


Vi fortsatte dagens tur videre gennem små landsbyer og ad hyggelige skovstier til Rua de Francos.


Her blev vi hentet i bil, og kørt til vores hotel Gastronómico Casa Rosalia, hvor vi skal overnatte.


I morgen går vi det sidste stykke til Santiago de Compostela. Vi glæder os til at se Katedralen og opleve byen, inden turen fortsætter videre til Finisterre.


Livet er herligt!



14. dag: Rua de Froncos til Santiago de Compostela - 16,00 km.

Vi stod igen op til en kølig dag - men heldigvis fik solen fat omkring middagstid, og varmede godt på de sidste kilometer til Santiago de Compostela.


Vi havde bestilt kørsel fra hotellet klokken 8.15 i morges, tilbage til Rua de Froncos, hvor vi sluttede i går.


Dagen startede i et noget andet tempo end vi hidtil har præsteret på Caminoen. Hotellets chauffør var hvis tidligere racerkører, og havde svært ved at holde fartgrænserne. Vi var nærmest flyvende gennem helleanlæg og skarpe sving.


Dagens etape var kort - hvilket var dejligt, da vi gerne ville nå at opleve Santiago de Compostela.


Vi gik gennem små landsbyer og grønne områder, for til sidst at slutte gennem Santiago de Compostelas gader frem til Katedralen.


Jo tættere vi kom på Santiago de Compostela, jo flere pilgrimme mødte vi på ruten. Det førte til hyggelige snakke undervejs - bl.a. med to piger fra New Zealand og en fra Tyskland.


Fremme ved dagens mål, Katedralen, nød vi et dejligt øjeblik sammen.


Byen summede af liv - både fra de mange pilgrimme, men også fra et biltræf og et bryllup.


Vi fortsatte forbi Pilgrimskontoret, hvor vi fik udleveret vores Compostela bevis.


Herefter fortsatte vi videre til vores hotel Moure, hvor vi bliver frem til mandag.


Blot 250 meter fra hotellet ligger der en fantastisk vegansk café O Porta Verde, hvorfra vi bestilte en sen frokost som Takeaway. Det smagte himmelsk og vi besluttede os hurtigt for at bestille bord til et sent aftensmåltid klokken 21.00.


Trætte og mætte efter dagens mange indtryk - slappes der nu af på hotellet.


I morgen venter en hviledag i Santiago de Compostela, hvor vi skal bl.a. skal indenfor at se Katedralen.


Livet er herligt!



15. dag - Hviledag i Santiago de Compostela.

I dag stod vi op til en solrig morgen i Santiago de Compostela.

Vi har haft en hviledag med god tid til at opleve byen, som er på UNESCOs verdensarvsliste.


Vi stod lidt senere op, og startede formiddagen med en højtidelig messe i Pilgrimskontorets Kapel.


Efter messen fortsatte vi på Museos de Galicia, som har en fascinerende samling af kunst, artefakter og alt, hvad der har med pilgrim at gøre.


Efter museumsbesøget nød vi vores frokost på en stemningsfyldt café, hvor vi spiste lækker vegansk paella.


Herefter fortsatte vi videre til den historiske Katedral. Den imponerende bygning, har gennem århundrede været endemålet for pilgrimsvandrerne på Caminoen. De har alle valfartet mod apostlen Jakobs grav, siden den blev fundet i år 813.


Byen har i øvrigt fået sit navn efter fundet af apostlen Jakob. Santiago betyder Sankt Jakob på spansk.


Der var lang kø til krypten med de jordiske rester af apostlen Jakob - men det var helt klar ventetiden værd.


Dagens sightseeing fortsatte videre gennem en dyb port, hvor der blev spillet galicisk folkemusik på sækkepibe, til Praza do Obradoiro.

Den store plads rummer flere af byens historiske bygninger. Hotellet Monasterio de San Martin Pinario, byens rådhus og Galiciens parlament i Palacio de Rajoy.

Hotellet blev oprindeligt bygget som et kloster og siden 1600-tallet har det modtaget pilgrimme.


Byen summede af liv og vi gik en tur i de små gamle gader, som var udsmykket med statuer og springvand.


Tilbage på hotellet sidder vi nu og slapper af og nyder et stykke blåbærtærte fra den veganske café O Porta Verda.


I morgen venter en ny dag på Caminoen mod Finisterre - også kaldet Verdens Ende.


Livet er herligt!



Turen forsætter på Camino Finisterre - Verdens Ende.

Comments


bottom of page